Начало > Изложба > Съдържание

Как да изберете обувки за бягане, които ви подхождат

Oct 31, 2019

Кой тип маратонки е подходящ за вас, това изисква да разберете типа на стъпалото и типа на походката.

Човешкото стъпало обикновено има нормално извита структура на дъгата, която наричаме „арка на крака“. Когато правите тест с мокър отпечатък, в средата на отпечатъка ще липсва парче. Според размера на липсващата част човешкото стъпало може да бъде разделено на нормално стъпало, плоско стъпало и дъга.

Тип крак за мокри отпечатъци

Поставете десния крак с вода или мастило върху лист бяла хартия. Намерете точката в най-широката точка от двете страни на отпечатъка и нарисувайте две успоредни линии вертикално. Намерете точката, най-близка до вертикалната линия от дясната страна на липсващата дъга в средата на отпечатъка. След това нарисувайте вертикална линия. Лявата страна е зона А, а дясната - зона Б. Типът на стъпалото се определя според съотношението на зоните А и В.

Нормален тип крак

Съотношението на площи А и В е близо до 2: 1.

Характеристики: Този тип стъпало обикновено се използва за придвижване на земята от външната страна на стъпалото, а глезенът ще се огъне леко навътре, което може ефективно да абсорбира вибрацията.

Най-подходящите обувки за бягане: маратонки, които осигуряват определена стабилност.

напомням

Като цяло, чифт обувки, които съответстват на нормалния крак на биомеханичната арка, не е необходимо да се носят обувки, които подобряват контрола върху упражненията.

Плоски стъпала: Съотношението на площи А и В трябва да бъде по-малко или равно на 1: 1. Зона А е по-малка от отпечатъка на нормален крак.

Характеристики: Арката е много къса и отпечатъците изглеждат като цялата подметка. При бягане кракът обикновено каца от външната страна, а глезена показва прекомерно огъване навън. Дълго време ще доведе до различна степен на увреждане на умората.

Най-подходящите обувки за бягане: контролирайте спускането на арката, здравата подметка, можете да осигурите контрол на движението или обувки с висока стабилност.

Напомняне: Избягвайте маратонките с добро усвояване на удара, тъй като сравнително им липсва стабилност.

Крак тип лък: Съотношението на A и B площите трябва да бъде по-голямо от 2: 1. Площ А е по-голяма от отпечатъка на нормалния тип крак.

Характеристики: Отпечатъците показват тесен отпечатък. В тежки случаи няма зона Б. Този тип крак обикновено е в състояние на външно въртене и има добра гъвкавост. Самата арка не осигурява достатъчно абсорбиране на удара.