Начало > Изложба > Съдържание

Какви са дишащите обувки за туризъм?

Sep 29, 2018

Ботушите за туризъм са специално проектирани за планинско катерене и пътуване и са идеални за открити спортове. Водоустойчивостта е основната функция на съвременните туристически обувки, а неговата водоустойчива и дишаща природа е несравнима с обикновените спортни обувки.

Ранните леки туристически обувки са кожени изделия, а технологията за обувки е реформирана. Лекотоварни туристически обувки и пластмасови обувки са добавени към алпинизма. Въпреки че кожените обувки все още са предпочитаният избор за алпинистите, обувките трябва да са достатъчно твърди, за да устоят на скалата. Драскането, твърдостта може да изстрелва снега от стъпалата, миграцията може да бъде доста удобна. По време на ходенето, може да се натъкнете нагоре, кал, блата, паднали дървета, твърд сняг и стръмни скални стени. Много е важно да изберете подходящи туристически обувки.

Леките водоустойчиви туристически ботуши за отваряне трябва да имат достатъчно пространство, за да бъдат лесни за пускане и изключване, дори и на мокър или снежен терен. Езикът трябва да бъде достатъчно водоустойчив, за да нахлуе. Разстоянието на шева трябва да е тесен, за да се избегне проникването на вода. Пантата и петата са защитени с 2 или 3 слоя кожа или плат. Предният край на пръста е твърд и не причинява нараняване на пръстите, като натиска или рита тежък лед и сняг. На петата е по-трудно да се увеличи стабилността на крака по време на похода, а подножието може да излезе само от опората по време на снежния период. Използването на туристически обувки е балансирано с избора, поддържащ тялото, способността за възглавница на възглавниците, твърдата подметка, водоустойчивостта, подходящото тегло на обувките и леките пътища, като леките обувки, които са подходящи за ходейки по традиционния маршрут, вместо традиционния маршрут. В гората или скалното катерене, трябва да изберете по-твърди обувки. Като цяло, леките обувки не могат да осигурят достатъчно гладкост, за да носят тежки раници, докато ходят на труден терен, трябва да предпазите глезените, петите и краката.


Breathable Hiking Shoes