Начало > Изложба > Съдържание

Каква е структурата на маратонките?

Nov 19, 2018

Running Shoes For Men.jpg

Според нуждите на биомеханиката, маратонките могат да се разделят на три категории: осигуряване на абсорбция на удара, осигуряване на стабилност и осигуряване на контрол на движението. Осигурява амортизиращи обувки за бягане, обикновено с по-мека пластова подметка, която помага на крака равномерно да прилага сила по време на тренировка, за да помогне на крака да абсорбира шока. Тялото на обувката обикновено е по-светло и стабилността е сравнително лоша. За маратонки, които осигуряват стабилност, подметката обикновено има колона с еднаква сила или структура от сандвич от вътрешната страна.


Тези специални конструкции предотвратяват повреди, причинени от прекомерна валгуса на крака и осигуряват добра опора и издръжливост на средния ръб на крака. Обувките за бягане, които осигуряват контрол на движението, обикновено са твърди, което може да намали или контролира прекомерното вариране на краката и да предотврати нараняване на глезена. Обувката за бягане обикновено е по-тежка от другите маратонки. Структурата обикновено е, че вътрешният слой е колона с еднаква сила за контрол на вътрешното въртене на стъпалото, а ламинираната подметка осигурява издръжливост; гумата на външния слой е по-устойчива на износване.

Гъвкавостта на обувките с добро окачване ще бъде относително слаба. Когато работи, външната страна на подметката ще бъде в контакт с земята. За един и същ тип стъпало, износващите се части на ходилото могат да бъдат различни. Това е така, защото положението на всеки човек в движение е различно. Нормалното кацане по време на тренировката трябва да е първото кацане на петата, а след това центърът на тежестта пада върху целия крак, а след това гладък преход към пет пръста, докато се стресира. Кой тип маратонки е подходящ за вас, това изисква да разберете вида на краката си и типа на походката, преди да можете да направите изводи.