Начало > Изложба > Съдържание

Каква е структурата на маратонките?

Oct 15, 2019

За да разберете обувки за бягане и да купите обувки за бягане, първо трябва да разберете структурата. Обувките за бягане или повечето спортни обувки са грубо разделени на три части.

1. Подметката (или подметката) е слоят в долната част на обувката, който докосва земята. Съпротивлението на износване и приплъзване е ключът към него.

2. Междинна подметка, между подметката и стелката. Устойчивостта и защитата на краката са ключът към него. Междинната подметка е и частта от обувката за бягане с високо техническо съдържание.

3. Горната част, главно над стелката, включително цялата горна част на обувката. Дишаща, лесна за носене и сваляне, красива е ключът към нея.

На стената на обувката на спортния магазин вземете обувка за бягане, която да наблюдавате. От подметката подметката обикновено е покрита с цялата подметка, която е покрита с различни специални линии, а в средата може да има много канали. Повечето от цветовете са черни, има и други цветове, а дебелината като цяло е 3-5 мм. Основната функция на подметката е да играе роля на износоустойчивост и против хлъзгане по време на директен контакт със земята. Пълната текстура и жлеб гръб играят тази роля. Материалът на външната подметка обикновено е въглеродсъдържащ каучук, който е сравнително устойчив на износване и има идеален противоплъзгащ ефект и тегло.

Между подметката и цветната горна част често има бяла междинна подметка. Обикновено междинната подметка е с дебелина около 1-2 см, а основната й функция е да притиска вибрациите от земята. (Когато човек тича, вибрацията, предавана на тялото от земята, може да достигне около 8 пъти от обичайното състояние при ходене.) Ако няма междинна подметка, движението при движение ще бъде много неблагоприятно за вибрационното увреждане на цялото тяло. Поради това са разработени и приложени различни високи технологии към междинната подметка. Те са различни по значение, но всички имат за цел да намалят и изместят вибрациите, така че да се чувствате комфортно и сигурно по време на бягане. Материалът на междинната подметка, в допълнение към патентованата технология, специално използвана от всяка марка, по-голямата част от използваните материали са гумена пяна, като EVA или PU. Осигурява добра еластичност и много леко тегло.

Междинната подметка е горе, тя е горната част. Тази част е в пряк контакт с краката (и разбира се с чорапите). Той действа като защитен ръкав, който защитава безопасно краката ви. Сред тях първата е стелката, която влиза в контакт с подметката ви. Поглеждайки в обувките, може да откриете, че стелката изглежда много. Всъщност тази част е просмукана и с високи технологии. Например, за материалите на стелките обикновено се използва и EVA, но повърхността е обработена, за да се увеличи адсорбцията и отделянето на пот към краката. Има и стелки, които регулират опората на арката, за да се постигне най-доброто прилягане между стъпалото и обувката.

Другата част на горната част е горната. Тази част е най-сложната и трудна част от дизайна на обувките. Това се отнася главно за това как да се постигне баланс на външния вид, стила и функцията на обувките. Спортните марки с големи имена често пускат много атрактивни нови стилове на всяко тримесечие, за да могат купувачите да вземат портфейлите си. Функционално тази част се счита главно за: дишаща, удобна, стегната защита на стъпалото и глезена, твърда и удобна употреба на обувката.