Начало > Изложба > Съдържание

Защо да изберете плоски обувки?

Mar 06, 2019
Ultra Breathable Running Shoes.jpg Обувките и здравето са грижа на всички и има разлики в оценката на плоските обувки. Някои хора казват, че плоските обувки са неблагоприятни за здравето. Поради неравномерната сила на подметките, лесно е да се увреди здравето на краката и това не е удароустойчиво, което ще увреди гръбначния стълб и мозъка. Подобни твърдения често се срещат във вестниците. Но това са мненията на миряните. От професионална гледна точка не съществува възможност за нездравословно здраве при плоски обувки. Никой не е бил ранен, ако е облечен с плоски обувки. Първо, плоските обувки са най-близо до бос. Медицинската общност признава, че босът е полезен за здравето. Няма никакво несъгласие, така че плоските обувки няма вероятност да имат проблеми, а плоските обувки са най-полезни за спорта. Няма научна основа за амортисьори. Напротив, вибрациите, генерирани от човешкото движение, са не само безвредни, но и полезни за човешкото тяло.


Много статии затрудняват плоските обувки. Те мислят, че петата на плоските обувки е прекалено тежка, което лесно може да причини увреждане на петата, а плоските обувки имат лоша абсорбционна функция, която ще повлияе на здравето на гръбнака и мозъка. Както и при здравната теория на обувките, за това няма научна основа.


В действителност, когато стоите бос и носите плоски обувки, въпреки че петата е по-силна от подметката на крака, тя отговаря на механичната структура на стъпалото и не уврежда петата. Вече съм го анализирал теоретично преди, а след това разгледах реалната ситуация. Нараняването на стъпалото, причинено от прекомерното упражнение, се нарича "счупена фрактура" в клиниката и се нарича също "крак на ходене". Наречен е на войниците, които са участвали в ходене. Болестта е по-често срещана при състезателни, ходещи и гимнастички, текстилни работници и вратари. Неговото основно увреждане е меката тъкан на тибията на предната част на стъпалото и околностите му. Това също доказва на практика, че носещата способност на петата е много по-голяма от тази на стъпалото, тъй като първият крак винаги е повреден. Ако носите пета, външният вид на нараняване на предната част на крака несъмнено ще бъде по-рано и по-сериозно. Петата е много по-силна, отколкото си мислим. Нейните увреждания са причинени главно от случайни наранявания или инциденти, като например падане от височина, и то е придружено от множество фрактури, като например таза на гръбнака, която не е спортна травма. Хората, които често носят обувки на петата, понякога носят плоски обувки, могат да имат болки в петата, а пациентите, които остават в леглото дълго време, са по-очевидни. Това е резултат от дългосрочната липса на тегло върху петата и свиването на подложката на краката. Той ще изчезне бързо след адаптацията.